🇬🇳👵🏻Priejje-daag i Sjilvend!!👵🏻🇬🇳

Op donderdag 8 februari is het weer zover: “Priejjedaag! Een bonte stoet van dames zal dan door het dorp trekken om de traditie voort te zetten dat de vrouwen het voor het zeggen hebben op donderdag voor carnaval.

Samenkomst is om 13.11 uur in het cultureel centrum FaSiLa. Na een toespraak van een van de leden van het college van burgemeester en wethouders worden de dames getrakteerd op een nonnevot en een drankje.
Daarna wordt in het dorp een bezoek gebracht aan de horecagelegenheden in Schinveld.
Achtereenvolgens bezoeken zij café ’t Heukske en café ’t Baekske.

Priejjedaag, ook wel het Priejje-trèkke genoemd omdat de dames van café naar café trekken, vindt in Schinveld voor de 24e keer plaats op de donderdag voor carnaval. Alle vrouwen worden uitgenodigd om dan weer gezellig samen op stap te gaan!!!