Prins Marco I en Jeugdprins Joep I

Jeugdprins Joep I en Prins Marco I

Op zaterdag 5 januari werd in cultureel centrum Fa-Si-la op ludieke wijze (met als thema “Ich haut va Sjilvend” ) door de Prengelkes en hun begeleiders, de nieuwe jeugdprins Joep I van J.C.V. De Prengelkes uitgeroepen. Joep ( Jacobs ) is 13 jaar oud en zijn vader is al eens prins van cv Sjilvend Alaaf geweest. Hij woont samen met zijn ouders en zusje op de Jabeekerstraat. Joep zit in de brugklas VWO St. Janscollege in Hoensbroek en heeft als hobby’s mountainbiken en carnaval vieren. Hij is lid van gymnastiekvereniging Olympia en van voetbalvereniging Olympia (ARX/ICT) Schinveld.

Om 22.00 uur werd op ludieke wijze door de Oud-prinsen een act uitgevoerd als de “Sjterkste Prins va Sjilvend”. Aansluitend hierop werd Marco I ( Sturmans ) als nieuwe Prins van cv Sjilvend Alaaf geïnstalleerd. Marco is 53 jaar, trotse vader van 2 kinderen en is woonachtig op de Groesweg in Schinveld. In het dagelijkse leven werkzaam als juridisch adviseur bij de Sociale verzekeringsbank. Marco heeft als hobby’s vicevoorzitter van voetbalvereniging Olympia, actief voetballer bij de veteranen, lid van carnavalsgroep “Vrunj va de Voetbalclup” en tot voor kort raadslid voor de VVD in de gemeente Onderbanken. Na het voorlezen van de proclamatie verrichtten Prins Marco I en Jeugdprins Joep I als eerste officiële handeling de trekking van de jaarlijkse loterij en werd de avond op een gezellige wijze tot in de kleine uurtjes voortgezet.

CV Sjilvend Alaaf houdt haar receptie op zaterdag 2 februari 2019 in BMV de Sjinskoel.