Proclamatie J.C.V. de Prengelkes & C.V. Sjilvend Alaaf

SCHINVELD – Op zaterdag 19 november 2022 vindt in Cultureel Centrum FaSiLa de proclamatie van de nieuwe jeugdprins(es) van J.C.V. de Prengelkes & de nieuwe prins van C.V. Sjilvend Alaaf plaats voor seizoen 2022/2023. Traditiegetrouw zal voorafgaand aan de proclamatie van de nieuwe prins het liedjesconcours plaatsvinden.

Vanaf 16:00 uur trappen we af met een bonte jeugdmiddag. Jeugdprinses Fiona I zal van haar prinselijke versierselen worden ontdaan en zal haar regeerperiode beëindigen. Aansluitend wordt de nieuwe Jeugdprins(es) uitgeroepen. Tijdens deze gezellige middag zullen er enkele optredens zijn.

Om 20:00 uur zal het liedjesconcours beginnen. De deelnemende groepen zijn: O.C.V. de Uule, Duo Ich & Dich, De Noeëtekrakesj, Lammedam & Baekdal Duo.

Regerend heerser Prins Ron II zal omstreeks 21.00 uur van zijn prinselijke versierselen worden ontdaan en hiermee eindigt zijn regeerperiode. Aansluitend zal hij worden opgenomen in het Gilde Oud Prinsen van C.V. Sjilvend Alaaf. De Oud Prinsen zullen dan, zoals al jaren gebruikelijk is, middels een ludieke act “De Dummer How ’t Ummer” de nieuwe Prins ten tonele brengen, waarna deze geproclameerd zal worden.

De muzikale begeleiding wordt de gehele dag verzorgt door DJ Willy (Lu Music).

De eerste handeling van de nieuwe Prins zal de trekking zijn van de jaarlijkse loterij.

De zaal opent om 15:30 uur.                                                                     

Het verdere programma van CV Sjilvend Alaaf ziet er als volgt uit:

 • Vrijdag 13 januari 2023
  • Vasteloaves Sjpektakel
 • Zaterdag 14 januari 2023
  • Receptie Prins en Jeugdprins(es)
 • Zondag 19 februari 2023
  • Kinderoptocht
 • Maandag 20 februari 2023
  • Grote optocht
 • Zaterdag 4 maart 2022 zal de zevende lichtstoet door Schinveld trekken.

Meer informatie over het programma van CV Sjilvend Alaaf via:

| secretariaat@sjilvendalaaf.nl | Facebook: CV Sjilvend Alaaf | www.sjilvendalaaf.nl |