Za. 16 maart: Lichtstoet Schinveld

Lichtstoet Schinveld

Op zaterdag 16 maart trekt om 19.30 uur een lichtstoet door de straten van Schinveld. Dit gebeurt inmiddels voor deze vierde keer.De dorpsgemeenschap heeft met deze stoet een evenement waarvan ook de lokale middenstand profiteert, zo laat de organisatie weten. Vele groepen uit Schinveld, maar ook groepen buiten het dorp, zorgen gezamenlijk voor een indrukwekkend lichtspektakel.De inschrijving is in volle gang. In principe mag iedereen deelnemen aan deze optocht: grote wagens, kleine wagens, prinsenwagens, loop-groepen en sjpasskapellen zijn welkom. Iedereen die wil deelnemen aan de lichtstoet kan zich inschrijven via secretariaat@sjilvendalaaf.nl.

De route is als volgt:
Opstellen Boschstraat Brunssum, Bouwbergstraat, A ge Water, Beekstraat, Ter Hallen, Eindstraat, Einderstraat, Broekstraat, Past. Greymansstraat, A ge Water, In de Kweddel, Broekstraat, President Rooseveltstraat en ontbinding op de Bleekplaats.